Tapan Sheth, sedmatřicetiletý nadaný fotograf z Rajkot, v Gudžarátu v Indii se pustil do fotografování vskutku neobvyklého – fotografoval „tekuté sochy“. Po dobu šesti měsíců, tisících kliknutí fotoaparátem a obrněn nekonečnou trpělivostí nechal kápnout jednu jedinou kapku do barevné kapaliny a poté rychle mačkal spoušť fotoaparátu, aby co nejlépe zachytil moment, kdy se kapka o kapalinu „rozprskne“ a vytvoří nádhernou, jen na mizivý okamžik vytvořenou sochu. Tyto sochy pak připomínají nádherné světélkující houby, překrásné primabaleríny, ocas velryby a spoustu dalších výjevů – je na každém, jaký tvar mu daná socha nejvíce připomíná.
[adrotate banner=“67″]
Jak Tapan říká, je spousta důležitých atributů pro tento typ fotografování tekutých soch. Důležitá je příprava kapaliny s barvivem, kterou je nutné zahustit guarovou gumou, což je potravinářské zahušťovadlo velmi podobné kukuřičné mouce, která zajistí dokonalý výsledný efekt při dopadu kapky. Nepostradatelnou výbavou fotografa je pak vášeň a vytrvalost. Pokud toto postrádáte, tak v žádném případě nemáte šanci uspět. Ze sta kliknutí je možné získat pět, v nejlepším možném případě deset použitelných záběrů, v tom nejhorším pak celá sekvence putuje do koše.