Čokoládová vajíčka se nemusí připravovat jen na Velikonoce pro děti. Můžete je udělat jako vynikající dezert pro své hosty a vrátit se tak do dětství. Pro dokonalý zážitek stačí přidat jemnou vanilkovou smetanu a osvěžující ovocné pyré. Pokud chcete něco navíc, zkuste vaječný koňak. Upravte si je podle své chuti!

Zdroj: raspberricupcakes

#1

Ingredience:

  • 6 až 8 prázdných čokoládových vajíček asi 6 cm vysokých (vypadají velmi efektně),
  • 150 g tvarohu, mascarpone nebo ricotty,
  • 30 g prosátého práškového cukru,
  • půl čajové lžičky citronové šťávy,
  • půl čajové lžičky vanilkového extraktu,
  • 125 ml šlehačky se 33% obsahem tuku,
  • vlastní ovocné pyré: 1 marakuja (nebo dužina z mandarinek, pomerančů, manga, broskví), 1 polévková lžíce meruňkového džemu, 15 g másla. Pyré lze nahradit i dětskou výživou nebo vaječným koňakem.

#2

#3

A tady je návod na postup při přípravě:

  1. Rozbalte čokoládová vajíčka a pomocí malého zubatého nože odstraňte jejich vršek. Můžete nůž nahřát v horké vodě, což usnadní práci, ale budete muset být opatrní, abyste nezlomili okraje vajíček.
  2. Vajíčka dejte vychladit do lednice.
  3. V misce smíchejte krémový sýr, cukr, citronovou šťávu a vanilkový extrakt a míchejte asi tři minuty, dokud nedostanete hladký krém.
  4. V jiné misce ušlehejte šlehačku. Hotovou šlehačku smíchejte s krémem.
  5. Čajovou lžičkou naplňte vnitřek vajíček krémovou směsí. Poté vajíčka dejte na 30 minut tuhnout do lednice.
  6. Mezitím si připravte ovocné pyré: nakrájené ovoce smíchejte s máslem a džemem a krátce povařte, aby směs trochu ztuhla.
  7. Po 30 minutách vytáhněte vajíčka z lednice a pomocí lžičky vydlabejte do krému důlek. Ten naplňte ovocným pyré, dětskou výživou nebo vaječným koňakem.
  8. Přikryjte je potravinářskou fólií. V lednici je můžete skladovat až tři dny.
  9. Před podáváním nechte vajíčka aspoň 10 minut v pokojové teplotě. Dobrou chuť!

#4

#5

#6

#7