[adrotate banner=“46″]

Kočky jsou nepochybně fascinující, ale občas dost nepřátelská stvoření. Vědci dokonce věří tomu, že když nereagují na naše volání, není to kvůli tomu, že by nerozuměly. Spíše se svého člověka rozhodli ignorovat. Jestliže máte tohoto hrdého tvora doma, pak jistě nejednou zažijete pocit, že to vy bydlíte u své kočky, ne ona u vás. Sice nemohou mluvit, ale umí nám moc dobře dát najevo, jak hloupí a nevychovaní jsme. Podle zoologa Johna Bradshawa nás kočky dokonce vidí jako veliké a tupé kočky. Ať už je to jak chce, pravděpodobně můžeme být opravdu rádi, že neumí mluvit. Podle vtipných ilustrací Landysh Akhmetzyanové byste od nich zřejmě neslyšeli nic lichotivého.

Je mi úplně šumák, co mi chceš říct

Je mi úplně šumák, co mi chceš říct.

Jsi hloupá

Jsi hloupá.

Nakrm mě, otroku

Nakrm mě, otroku!

Ne

Ne.

Pocházím z dlouhé pokrevní linie královských koček. Zažily jsme války! Proč si myslíš, že mám čas na tyhle tvoje kraviny

Pocházím z dlouhé pokrevní linie královských koček. Zažily jsme války! Proč si myslíš, že mám čas na tyhle tvoje kraviny?

Tohle mě fakt unavuje, prostě jdi pryč

Tohle mě fakt unavuje, prostě jdi pryč.

TOHLE si vážně bereš na sebe

Tohle si chceš vážně vzít na sebe?

Pod záštitou společnosti Lingvistov Landysh často tvoří přáníčka nebo bločky, u nichž máte zaručenou dávku humoru a přítomnost koček. „Moje kočka mě vždycky sleduje s tím svým pohledem „Ty jsi ale houpá!“, takže mě k těmto příběhům inspiruje.“ Dokázali jste se s jejími ilustracemi ztotožnit?

[adrotate banner=“9″]