Pokud hledáte originální způsob, jak nápaditě a vlastnoručně vyzdobit interiér, zkuste si vytvořit kouzelné květinové origami. Bude to sice vyžadovat trochu trpělivosti, výsledek však bude neobyčejně efektní.
Materiál je levný, seženete jej všude a navíc si můžete vzít na pomoc i své děti. Díky jednoduchosti a dostupnosti materiálu si budete moci vytvořit tolik květin, kolik jen budete chtít a zároveň je využít podle své fantazie. Níže si prohlédněte návod, jak postupovat.

[adrotate banner=“20″]

origami 1

Budete-li vytvářet květinovou kouli, připravte si:

  • Barevný papír
  • Lepidlo
  • Nůžky
  • Kuchyňskou houbičku
  • Barvy (tempery, vodovky…)
  • Stužku na zavěšení

Postup:

1. Vezměte papír a rozstříhejte jej na čtverce (velikost podle vaší volby). Každou květinu budete dělat samostatně a následně je lepit k sobě, až dosáhnete tvaru koule.

2. Vezměte čtverec a přeložte jej protilehlými cípy k sobě – do tvaru trojúhelníku.

3.  Přeložte trojúhelník znovu tak, jak je znázorněno na obrázku níže. Vytvoříte tak tvar papírového draka se dvěma trojúhelníky.

4. Tyto trojúhelníky přeložte napůl a poté tak, jak je znázorněno na obrázku.

origami 3

5. Následně vytvořte tvar kužele. To bude základ pro květ, který vytvoříte slepením pěti takových kuželů.

6. Hotové květy následně slepte k sobě do tvaru koule, doprostřed přilepte stužku na zavěšení.

origami 2

Hotové květy ještě můžete dozdobit tak, že namočíte houbičku do libovolné barvy a konce květů houbičkou jemně přetřete. Koule umístěte kamkoliv do místnosti, skvěle budou vypadat ve více velikostech i barevných provedeních. Stejně tak můžete tuto dekoraci jednoduše položit na stůl.

[adrotate banner=“20″]

Zdroj