Fotograf Jim Naughten vytváří surrealistické portéty zvířat. Zvířata se na fotografiích nacházejí v nereálném barevném prostředí, kde by ve skutečnosti nemohla nikdy být. Tyto fotky budou k vidění v Eremozoic, samostatné výstavě, která bude pořádána v galeriích na Grove Square Galleries  do 18. listopadu.

Série se skládá z digitálně upravených kompozic zaměřených na nosorožce, kapustňáky a další divoká zvířata. Záměrem je, aby snímky působily nereálně, zvláštně, nadpozemsky: vysoký hnědý medvěd stojí na zadních nohách v poli jasně růžové trávy, orangutani se kymácejí mezi větvemi pokrytými modrými listy, gorila sedí uprostřed růžovofialových travin.

Umělec se svým dílem snaží upozorňovat na to, že náš obraz přírody je stále více upravený a zprostředkovaný. Říká, že manipulace způsobují stále rostoucí propast mezi lidstvem a přírodou, a svůj postoj vysvětluje ve svém prohlášení:

Zajímá mě, jak lidé během evoluce začali postupně dominovat a potlačovat planetu a jak zásadně a nebezpečně změnil náš vztah ke světu přírody od dob našich dávných předků. Doufám, že tyto snímky pomohou toto zkreslení pochopit, budou sloužit jako podnět k diskusi o našem odpojení od reality a o možnostech pozitivní změny.

Zdroje: Instagram | Creative Boom | his site