Snad každý majitel kočky alespoň jednou přemýšlel o tom, co jeho mazlíček dělá, když nikdo není doma. Možná se dívá z okna na ptáky, usazuje se na kuchyňském stole nebo dokonce vede nějaký utajený život?

Jdete do práce – kočka vás ignoruje. Vrátíte se – kočka vás ignoruje. Klidně sladce spí celý den a vůbec vás nepostrádá. Aktivuje se přesně tehdy, když jdete spát.

#1

Okamžikem vašeho odchodu se stává úplným vládcem bytu. Roztomilý lupič šťastně dojí sendvič, který jste zapomněli na stole, upije vašeho čaje a pokusí se sežrat akvarijní rybičky, pokud nějaké máte. A když se večer hned u dveří rozčílíte nad tím, kde se vzala ta voda na zemi, udělá tak nevinný obličej, až se okamžitě zastydíte, že jste kočku vůbec chtěli pokárat.

#2

Možná si myslíte, že kočka vnímá váš odchod do práce jako katastrofu a bojí se, že jste ji opustili. Představujete si, že se smutně se usadí na vaší bundě, bude počítat minuty a čekat na okamžik, kdy se zarachotí klíč v zámku a ona se rozběhne do chodby, aby vás mohla se šťastným vrněním přivítat. Kočka je ve skutečnosti natolik zaujata sama sebou, že spíš touží po tom, aby byla sama.

#3

Jakmile odejdete, váš mazlíček už zkouší sílu všech tapet, pohovek a křesel v bytě a šplhá na dveře.

#4

Tohle není kočka, ale skutečný gentleman se šlechtickou krví. Je schopna klidně ulehnout ke spánku, i když poblíž lákavě voní smažené kuře. Možná je tak dobře vychovaná, možná má tak dokonalé způsoby sama od sebe, ale jedno je jisté: můžete ji bezpečně nechat doma spolu s ptáky, odložit jídlo na stole a otevřít okna, a přesto nedojde k žádné nehodě.

#5

Tento drobný zloděj přesně ví, kam se poděla vaše druhá ponožka a vaše sluchátka, která jste nedbale odložili na stole. Všechno, co leží volně, se okamžitě stává majetkem kočky.

#6

Neexistuje lepší místo pro spaní než vaše klávesnice. Když jste doma a sedíte za počítačem, kočka klidně spí kdekoliv, ale jakmile odejdete, stane se vaše pracoviště kočičím pelechem.

#7

Co si myslíte, že dělají vaši kočičí miláčci, když nejste doma? Poznali jste v některé z nakreslených koček tu vaši?

Zdroj: Adme