Asi nemusím představovat Toma Hankse, Leonarda DiCapria, Arnolda Schwarzeneggera nebo Johnnyho Deppa. Pravděpodobně jste každého z nich v nějakém filmu již viděli. Ale dokázali byste si vzpomenout na více filmů, ve kterých hráli?

Indický grafik Prasad Bhat totiž světoznámé celebrity zvěčnil v ilustracích, které shrnují nejzásadnější filmy jejich kariéry. Obrázky se staly rychle virální a šíří se internetem v diskuzích i sociálních sítí. Máte možnost si tak připomenout filmové role následujících hvězd:

  • Leonardo DiCaprio
  • Johnny Depp
  • Matt Damon
  • Arnold Schwarzenegger
  • Tom Hanks
  • Robert de Niro
  • Jim Carrey
  • Christian Bale
  • Sacha Baron Cohen
  • Jack Black
  • Will Ferrell

Johnny Depp

Prasad Bhat se zaměřuje na ručně kreslené digitální karikatury. Poblíž indického města Bangalore založil v roce 2010 designové studio Graphicurry. To se zabývá tvorbou ilustrací, log, webových stránek, potisků na trička i focením. Sám o sobě tvrdí, že se narodil s vrozenou schopností kreslit a jíst jídlo – odtud vznikl název studia (Graphy – curry). Úspěchy a pozitivní ohlasy prý zaznamenal už ve škole, kde kreslil náčrtky na kousky papíru. Vystudoval obor počítačový inženýr, ale rozhodl se věnovat umění.

Později se účastnil výstav na národní úrovni, např. v Bangalore, Dillí či Mumbai. Sbírá různé ocenění, poslední je z Comic Convention 2016, kde získal cenu za nejlepší kolekci ilustrací. Je zván na různé festivaly věnující se umění (např. Kala Ghoda Arts Festival – 9denní festival v Indii). Vystupoval i v TEDex Bangalore jako jeden z předních indických ilustrátorů.


[adrotate banner=“58″]


Prasada jsem oslovila a přináším vám krátký exluzivní rozhovor:

Jak dlouho Ti trvá vyrobit  jeden gif s několika rolemi herce?

Pokud mám herce rád, trvá to krátce. Pokud ho moc rád nemám, trvá to věčnost 🙂 Ale obvykle mi to zabere 3 – 4 dny. Nejvíce času strávím hledáním té pravé inspirace.

actor-careers-gifs-graphicurry-prasad-bhat-4-571f1078cef71__605

Matt Damon

A jak dlouho se živíš jako grafický ilustrátor?

Osm let.

Četla jsem o Tobě, že jsi studoval obor počítačový technik. Proč jsi nešel studovat něco bližšího umění nebo grafické ilustraci?

Stát se lékařem nebo inženýrem je v Indii považováno za jediné profese, které dokáží člověka finančně zabezpečit. A chtěli to i mí rodiče. Cítil jsem tlak společnosti. A i kdyby rodiče chtěli, abych pokračoval v umění, asi bych se sám nedokázal vypořádat s tlakem vrstevníků, protože všichni mí přátelé usilovali o medicínu nebo inženýrství. Takže jsem šel studovat na počítačového inženýra a byly to 4 roky pekla 🙂

Ano, chápu, u nás v ČR je to vlastně podobné. Z finančního hlediska je obvykle lepší jít studovat medicínu nebo práva než umění a výtvarné obory. 

Přesto mohu říct, že jsem šťastný. Ale chtěl bych být muzikantem. To byla má první láska. Kreslení a umění je něco, co jsem vždycky dělal a byl jsem v tom dobrý. Ale moje pravá vášeň je muzika. A stále je. 

Je pravda, že muzikanti mají asi i více fanoušků – hlavně tedy fanynek – než ilustrátoři. 🙂 A hraješ na nějaké nástroje nebo zpíváš?

Obojí. Má kapela Beyond Manic byla představena v MTV Indies minulý rok. Beyond Manic je studiový projekt, jsme pouze dva – já a Deepanker Bajpeyi. Píšeme texty a nahráváme od roku 2012. Ještě jsme nehráli na živo, zatím máme v repertoáru 4 písně. Vyrůstal jsem na stylu grunge, poslouchám Alice in Chain, Nine Inch Niles, Soundgarden. 


[adrotate banner=“58″]


To je skvělý úspěch. Spoustu kapel má stovky písní a žádná z nich se nedostane do MTV. 

Děkuji, ale není to přímo MTV, je to oddělený kanál MTV Indies, kde hrají indie muziku.

I tak je to velký úspěch. Tak ať se daří.

Díky. 


Jak se vám jeho ilustrace líbí? Napište nám do komentářů, jaké filmy jste poznali a na jaké role nemůžete přijít. A co říkáte na hudbu, kterou Prasad se svou kapelou Beyond Manic hraje – líbí nebo jste příznivci jiného stylu muziky?

Arnold Schwarzenegger

Tom Hanks

Robert de Niro

Jim Carrey

Leonardo DiCaprio

Christian Bale

Sacha Baron Cohen

Jack Black

Will Ferrell