Mohou vypadat jako malé sovy, ale jedná se o úplně jiný druh ptáků!

Pokud jste to ještě neudělali, je čas poznat lelkouny soví, protějšky sov, které žijí v tropických oblastech jižní a jihovýchodní Asie, Austrálii a na ostrovech Oceánie. Tito noční ptáci mají velké zobáky, mnoho načechraného peří a jejich mláďata jsou tak rozkošná, že od nich neodtrhnete oči!

Jedním z hlavních rozdílů mezi sovou a lelkounem jsou jejich pařáty. Zatímco sovy používají své silné drápy k chytání kořisti, lelkouni se při lovu spoléhají na svůj široký zobák, který připomíná ,,žabí ústa”, v angličtině frogmouth. Nicméně tyto ptáky spojuje skutečnost, že jejich mláďata vypadají neuvěřitelně rozkošně.

Posuňte se níže k příspěvku, hlasujte o své nejoblíbenější fotografie a dejte nám vědět do komentáře, jestli jste někdy viděli zajímavější ptačí mládě.

#1

#2

#3

#4

#5

#6

#7

#8

#9

#10

#11

#12

#13

#14

#15

#16

#17

#18

#19

#20

Zdroj: BoredPanda

VZPOMEŇTE SI NA NĚKOHO , KDO SE PRÁVĚ NUDÍ: