Třesně jsou výtečné letní ovoce a momentálně jich jsou plné stromy. Mají však jeden háček, pecky. Pokud je pak zpracováváte např. do kompotu, mrazíte či používáte k pečení, pokaždé je musíte vypeckovat. To často bývá velmi zdlouhavá a špinavá činnost, kdy zašpiníte nejen sebe, ale také půl kuchyně k tomu. Nyní vám však přinášíme tip, jak pecky elegantně, rychle, čistě a bez speiálního náčiní dostat z třešní ven.
[adrotate banner=“61″]
Budete potřebovat:
- Láhev s úzkým hrdlem
- Čínskou hůlku
- Misku
Postup:
- Zbavte třešeň stopky.
- Položte ji na hrdlo lahve, místem, kde byla stopka vzhůru.
- Propíchněte ji hůlkou.
- Pecka propadne do láhve, třešeň dáte do misky a postup opakujete, dokud mte co peckovat.
Zaujal vás tento způsob nebo znáte nějaký lepší? Podělte se s námi v komentářích.