Fotografka Marina Ekroos po rozložení receptů ukázala, kolika fází jídlo prochází a z čeho se skládá. Chtěla, aby lidé přemýšleli o tom, co jedí, a že jídlo není jen o chuti a výživě.
Příprava jídla kombinuje mnoho procesů, které ovlivňují konečný výsledek. Jedná se o zajímavá a jednoduchá národní jídla.
Její projekt byl zahájen v roce 2009, a její první fotka byla recept na skořicové rolky. Série se pomalu vyvinula i do knihy vydané ve Finsku v roce 2012 a na Tchaj-wanu v roce 2016. Kniha neobsahuje přesné recepty, je spojnicí mezi světem umění a kulinářstvím.
Skořicové rolky (Cinnabons)
Lilková omáčka
Omáčka Guacamole
Humus
Banánová bábovka
Sima – tradiční finský alkoholický koktejl jako medovina (připravená bez přidání medu, ale s citronem)
Koblihy
Quesadilla
Salát mix s citronem
Pošírovaná bílá ryba na asijský způsob
Kopřivová polévka
Borovicový sirup
Kish Lauren
Kuřecí vývar
Biff à la Lindström (Lindström Cutlets – klasické švédské jídlo, steak s nakládanou řepou a kapary)
Máslové sušenky Jammie Dodgers
Tortilla chipsy (nachos)