Fotografka Marina Ekroos po rozložení receptů ukázala, kolika fází jídlo prochází a z čeho se skládá. Chtěla, aby lidé přemýšleli o tom, co jedí, a že jídlo není jen o chuti a výživě.

Příprava jídla kombinuje mnoho procesů, které ovlivňují konečný výsledek. Jedná se o zajímavá a jednoduchá národní jídla.

Její projekt byl zahájen v roce 2009, a její první fotka byla recept na skořicové rolky. Série se pomalu vyvinula i do knihy vydané ve Finsku v roce 2012 a na Tchaj-wanu v roce 2016. Kniha neobsahuje přesné recepty, je spojnicí mezi světem umění a kulinářstvím.

Skořicové rolky (Cinnabons)

Lilková omáčka

Omáčka Guacamole

Humus

Banánová bábovka

Sima – tradiční finský alkoholický koktejl jako medovina (připravená bez přidání medu, ale s citronem)


Koblihy

Quesadilla

Salát mix s citronem

Pošírovaná bílá ryba na asijský způsob 

Kopřivová polévka

Borovicový sirup


Kish Lauren

Kuřecí vývar

Biff à la Lindström (Lindström Cutlets – klasické švédské jídlo, steak s nakládanou řepou a kapary)

Máslové sušenky Jammie Dodgers

Tortilla chipsy (nachos)