Tímto člověkem, který disponuje neuvěřitelnou trpělivostí a jemnocitem pro detail je švýcarský šéfkuchař Daniele Baressi. Pochází z Bagnary Calabra z jižní italské oblasti Kalábrie a je ve své rodné vlasti i po celém světě uctíván pro své úžasné výtvory, které vyřezává do všeho jedlého; od dýní, sýrů, mýdla až po stroužky česneku. Daniele dokáže proměnit obyčejnou dýni ve fénixe nebo avokádo ve složité barokní ornamenty s pomocí jediného nože a fantazií. Za své umění získal pochopitelně řadu ocenění; jeho snem ale není pouhopouhé vyřezávání dočasných uměleckých děl, nýbrž předání a zasvěcení do svého jedinečného řemesla dalším talentům skrz vlastní televizní show. No uznejme, že do podzimu na vyřezávání dýní by se leckomu takový kurz hodil, že?



Když se dotknu nože, má mysl se vzdává srdci a přenáší přímo do rukou, které pokaždé vtisknou mým výzdobám různou podobu. Je to jako magie,“ píše na svých stránkách https://www.danielebarresi.net/.

1-42

2-41

3-40

4-38

5-38

6-37

7-34

8-34

9-31

10-30

11-28

12-27

13-24



14-21

15-20

16-18

17-18

19-16

20-16

21-15

22-14

23-12

24-12

25-12

26-11

27-11

28-11

29-11

30-10