Vždycky jsem si myslela, že ananas je ten typ ovoce, kterému se daří jen v tropech, či za simulace speciálních podmínek. Nicméně opak je pravdou! Toto výborné ovoce si můžete vypěstovat sami na zahradě, nebo doma v květináči (v našich podmínkách doporučuji spíše tuto variantu). Nevyžaduje to žádné extra vybavení ani znalosti, návod je jednoduchý, jen je potřeba obrnit se větší dávkou trpělivosti. Odměna bude opravdu sladká – takto vypěstovaný ananas je chuťově nesrovnatelný s tím ze supermarketu.



Zakupte si čerstvě vypadající a zralý ananas, nejlépe někde na trhu, ale i v lepším obchodě se dá sehnat kvalitní kousek.

ananas

Autor: Jim Reeves

Pořízený ananas opláchněte, položte na bok na prkénko a ostrým nožem odřízněte „palmičku“ spolu s cca 2 cm vrchní části ovoce. Toto je část potřebná k pěstování, zbytek snězte či zužitkujte podle vlastního uvážení. Listy uchopte do obou rukou a kroutivým pohybem odstraňte veškerou dužninu, spodní lístky oloupejte dokud neuvidíte několik malých kořínků. Takto očištěnou rostlinu vložte přímo do květináče s hlínou a dobře zalijte. Za pár týdnů by měly vyrašit nové listy a zhruba do roka první šťavnatý kousek.



Doporučuji shlédnout toto video s jednoduchými instrukcemi.