Léto je už sice za námi, ale kdo by si ho v tomto sychravém počasí rád nepřipomněl. Teplo, bílý písek, moře nebo třeba šumění řeky a hlavně – zmrzlina. Tato pochutina k létu neodmyslitelně patří. Ale upřímně, už to začínalo být malinko ohrané – jahodová, vanilková, pistáciová a tak stále dokola.

V Japonsku se rozhodli tento stereotyp zbořit a do výroby zmrzliny vnést nového ducha. Vyrazili tedy na trh s opravdu neobvyklými příchutěmi, jako je například hovězí jazyk, úhoří, chobotnicová či krabí.  Pro milovníky rýžového vína samozřejmě nesmí chybět příchuť saké.

Ani američtí výrobci se však nenechali zahanbit. Americké pivo je sice pro českého konzumenta mírně řečeno nepoživatelné, nicméně se zmrzlinou s příchutí piva Frozen Pints jednoznačně zabodovali. Tato zmrzlina vznikla v podstatě omylem, kdy se při výrobě klasické vanilkové zvrhla jednomu ze zaměstnanců sklenice s pivem do celé várky zmrzliny – a malý zázrak byl na světě.

Díky této mražené variantě oblíbeného zlatavého moku se v parném létě úžasně osvěžíte a zároveň nemusíte absolvovat zdlouhavé čekání ve frontách na jednu vychlazenou lahvinku. Nicméně, má to i své stinné stránky. Frozen pints obsahuje 3,2 % alkoholu, takže budete sice svěží, ale za volant si bohužel nesednete.

A v Americe ještě zůstaneme, neboť ani milovníci vína nesmí přijít zkrátka. Newyorská firma Mercer´s přivedla na trh úžasnou Wine Ice Cream, a to hned v šesti příchutích. I zde ale budete muset nechat klíčky od auta z dohledu. Obsahuje totiž celých 5 % alkoholu.

Tak jakou zmrzlinu si příště dáte Vy?

 

food-restaurant-1

pexels.com

food-restaurant

pexels.com

ysxdcfvgbhnjmk

pexels.com

sdfghjk

pexels.com