Metr a půl vysoký útvar, skládající se z perníku, čokolády, nějakého toho marcipánu a jiných dobrot? Rozhodě sen každého mlsouna a noční můra všech diabetiků! V měření jsme se ovšem nespletli. Umělkyně Christine McConnell chtěla vyzkoušet jaké to asi je udělat hrad z perníku. No, a takhle to dopadlo! Zámek nestojí na žádných umělých podporách a úplně všechno na něm je jedlé. Tedy, až na světýlka. Otázkou je, jestli by to někdo jedl, když se dá tento projekt považovat za krásné umělecké dílo a byla s ním opravdu spousta práce. 10 až 15 hodin denně po dobu jednoho měsíce opravdu není málo!



Myslíme si však, že námaha rozhodně stála za to. Detaily jsou mistrně propracované a všechno má své místo tam, kam se daná věc hodí nejlépe. Nejen, že tu najdete stromy, najdete na nich i ozdoby! Okna mají vitráže a zvířata mají obličeje. I takhle se dá s jídlem vyhrát!

uvodka

1

2

4

4b

5

6

7

8

Více fotografií z průběhu tvoření chaloupky najdete na webu Boing Boing.