Unikátní knihovna se zastavěnou plochou 450 metrů čtverečních postavená studii Vector Architects v Číně byla umístěna přímo na pláži. Zde se každý návštěvník může ohradit od městských starostí a ponořit se do klidu a pohody. Exteriér budovy se podobá struktuře osamělé skály, a interiér je inspirován emocemi, které vyvolávají především moře, vítr a světlo. Kromě čítárny tam najdete i meditační prostor, bar, restauraci a místnost pro společenské akce. Lavičky a police jsou jedna nad duhou uspořádány tak, aby si každý mohl užívat výhledu na oceán. Malé otvory ve střeše jsou určeny pro ventilaci a osvětlení. Kromě geometrie a hry světla, konstrukční architekti vytvořili iluzi dřevěného povrchu. Tato neobvyklá technika dělá betonové stěny vizuálně teplejší.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14