Třesně jsou výtečné letní ovoce a momentálně jich jsou plné stromy. Mají však jeden háček, pecky. Pokud je pak zpracováváte např. do kompotu, mrazíte či používáte k pečení, pokaždé je musíte vypeckovat. To často bývá velmi zdlouhavá a špinavá činnost, kdy zašpiníte nejen sebe, ale také půl kuchyně k tomu. Nyní vám však přinášíme tip, jak pecky elegantně, rychle, čistě a bez speiálního náčiní dostat z třešní ven.



Budete potřebovat:

  1. Láhev s úzkým hrdlem
  2. Čínskou hůlku
  3. Misku

Postup:

  1. Zbavte třešeň stopky.
  2. Položte ji na hrdlo lahve, místem, kde byla stopka vzhůru.
  3. Propíchněte ji hůlkou.
  4. Pecka propadne do láhve, třešeň dáte do misky a postup opakujete, dokud mte co peckovat.

Zaujal vás tento způsob nebo znáte nějaký lepší? Podělte se s námi v komentářích.