Dort. Dobrota, pro kterou by mnoho lidí i vraždilo. Existuje jich nepřeberné množství druhů, variant, tvarů a barev. Viděli jste už ale někdy dort, který by vypadal jako kapka vody?



S tímto nápadem přišel Darren Wong a nazval ho Raindrop Cake (dort Dešťová kapka). Inspiroval se původním japonským receptem a po mnoha pokusech se mu konečně povedlo vytvořit dezert, který je svým vzhledem, strukturou a vlastnostmi téměř k nerozeznání od obyčejné kapky vody. Stejně jako ona dokáže být v závislosti na světle průhledný nebo neprůhledný, zároveň funguje jako zvětšovací sklo. Jako suroviny použil pouze minerální vodu a agar (želatina získávaná z vodních řas). Aby dodal dortu chuť, vymyslel působivé servírování se sirupem z hnědého cukru a s opraženou sójovou moukou.

raindrop_tim_Ireland_2016_3

Pro svou křehkost se stal dort téměř noční můrou pro ty, kteří ho musí převážet. Každý kousek totiž musí být samostatně a velmi pečlivě zabalen. Celkem tvrdým oříškem je i pro fotografy, jelikož není úplně jednoduché vyfotit něco, co je téměř neviditelné.

Někteří food designeři tento dort považují za budoucnost cukrářství. Ale ačkoli vypadá dort opravdu luxusně, ti, co ho ochutnali o žádném gastronomickém zážitku nemluví. Dort pro ně byl spíš zajímavý svojí konzistencí a tím, že na jazyku doslova roztává.

raindrop_tim_Ireland_2016_4 raindrop_tim_Ireland_2016_5 raindrop_tim_Ireland_2016_6 Raindrop-Cake-dezert-obrovska-kvapka-1 Raindrop-Cake-dezert-obrovska-kvapka-2