Kuchařku Faith Durand zajímalo, která kouzelná složka dokáže ve zmrzlině nahradit mléčné výrobky a různá sladidla, aniž by porušila jemnou a nadýchanou texturu zmrzliny. Pokud jste si pod touto kouzelnou složkou představili banán, měli jste pravdu! A pokud ne, nevadí, protože to nevěděla ani sama Faith, dokud jí její sestra neprozradila, že používá k přípravě zmrzliny banány. Pokud zmražený banán rozmixujete v mixéru, dostanete krémovou, jemnou a hlavně lahodnou zmrzlinu. Pro někoho to nemusí být novinka, ale proč se o tohle banánové kouzlo nepodělit i s lidmi, kteří o této zmrzlině ještě neslyšeli. Nemusíte zůstávat jen u banánu, experimentovat můžete i s dalšími složkami, jakými jsou arašídové máslo, Nutella, med, oříšky, kakao nebo skořice. V podstatě vše, co máte rádi.



Během chvíle tak můžete z jednoho banánu vykouzlit osvěžující, chutnou a zdravou zmrzlinu, bez jakéhokoliv přidaného tuku či cukru! V těchto letních dnech to pro vás zajisté bude osvěžení k nezaplacení.

Na 2 porce budete potřebovat:

  • 2 banány

Postup:

Oloupaný banán nakrájejte na kolečka a vložte buď do vzduchotěsné nádoby, skleněné mísy, či mrazícího sáčku a dejte do mrazáku.

Oloupané banány nakrájejte na kolečka a vložte do vzduchotěsné nádoby, skleněné mísy, či mrazícího sáčku. Nechte je zamrazit alespoň na 2 hodiny, v ideálním případě přes noc.

Až budou banány zmražené, vložte je do mixéru a mixujte. Zpočátku budou banány vypadat jako rozpadlé kousky, proto nepřestávejte mixovat.

Až budou banány zmražené, vložte je do mixéru a mixujte. Zpočátku budou banány vypadat jako rozpadlé kousky, proto je nepřestávejte mixovat.

Banány po čase budou vypadat jako ovesná kaše, hmota bude jemná ale přeci v ní najdete kusy banánu. Proto pořád mixujte, dokud vám nevznikne hladká a krémová hmota.

Banány po čase budou vypadat jako ovesná kaše, hmota bude jemná ale přeci v ní najdete kusy banánu. Proto pořád mixujte, dokud vám nevznikne hladká a krémová hmota.

Zmrzlinu můžete ihned nandavat a jíst, ale bude mírně rozteklá. Proto je lepší ji na chvilku opět vložit do mrazáku.

Zmrzlinu můžete ihned servírovat a jíst, ale bude mírně rozteklá. Proto je lepší ji na chvilku opět vložit do mrazáku.

Pokud byste si chtěli banánovou zmrzlinu vylepšit, stačí vložit do mixéru chvíli před koncem mixování další ingredienci, jako je například nutella, arašídové máslo, med či oříšky. Nebojte se experimentovat!

Pokud byste si chtěli banánovou zmrzlinu vylepšit, stačí vložit do mixéru chvíli před koncem mixování další ingredienci, jako je například Nutella, arašídové máslo, kakao, skořici, med či oříšky. Nebojte se experimentovat a vyzkoušejte různé chutě!