Krom dýňových dekorací můžete překvapit své hosty na Halloween, když podáte na stůl mísu plnou jedlých červů!

Budete potřebovat:
Slámky
Jakoukoliv limonádu nebo džus dle chuti
Želatinu

Pro zajímavější vzhled můžete použit jakékoliv potravinářské barvivo 🙂

U všech slámek roztáhněte „zmačkanou“ část. Autor videa to dělá až po přípravě želatiny, nicméně takto nemusíte nikam spěchat a bát se, že Vám želatina ztuhne v nesprávný okamžik. Svažte slámky kancelářskou gumičkou a postavte je do sklenice, či jiné nádoby. Připravte si želatinu – autor do 400 ml nasypal 4 kávové lžičky, směs poté zahřál (POZOR, směs se nesmí vařit).  Na balení želatinu ale najdete i jiné instrukce – smíchat s částí studeného džusu želatinu, směs poté nalít do zbylého džusu, již zahřátého. Na jedno balení želatiny použijte 2x méně kapaliny, než je uvedeno v postupu – červi budou hustší a realističtější. Zalijte hotovou směs do slámek a nechte v lednici vychladnout. Poté každou slámku zvlášť podržte pod proudem horké vody a červa vytlačte. Hotovo!