Máte na zahrádce záplavu malin a už vám dochází nápady, jak je zpracovat? Vyzkoušejta recept na výtečný malinovo-mojitový sorbet, který bude skvělým osvěžením v letních vedrech.
Suroviny:
500 g malin
svazek máty
150 g třtinového cukru
šťávu z jedné limety či citronu
40 ml bílého rumu.
Postup:
- Nejprve si připravte sirup svařením 150 ml vody a 150 g třtinového cukru.
- Až se cukr rozpustí, přidejte mátu a nechte ji vylouhovat (ideálně přes noc, minimálně však alespoň hodinu).
- Mátu ještě vymačkejte, aby vydala svou chuť a vytáhněte ji ze sirupu.
- 150 g malin rozmixujte a pokud vám vadí semínka, přepasírujte je přes síto.
- Smíchejte rozmixované maliny, sirup, šťávu z jedné limety a 40 ml bílého rumu (můžete vynechat).
- Směs přesuňte do zmrzlinovače. Pokud ho nemáte, choďte zmrzlinu občas do mrazáku promíchat.
[adrotate banner=“61″]
Malinový sorbet můžete ozdobit lístkem máty a úspěch máte zaručený.
Dobrou chuť!