Máte na zahrádce záplavu malin a už vám dochází nápady, jak je zpracovat? Vyzkoušejta recept na výtečný malinovo-mojitový sorbet, který bude skvělým osvěžením v letních vedrech.

Suroviny:

500 g malin

svazek máty

150 g třtinového cukru

šťávu z jedné limety či citronu

40 ml bílého rumu.

Postup:

  1. Nejprve si připravte sirup svařením 150 ml vody a 150 g třtinového cukru.
  2. Až se cukr rozpustí, přidejte mátu a nechte ji vylouhovat (ideálně přes noc, minimálně však alespoň hodinu).
  3. Mátu ještě vymačkejte, aby vydala svou chuť a vytáhněte ji ze sirupu.
  4. 150 g malin rozmixujte a pokud vám vadí semínka, přepasírujte je přes síto.
  5. Smíchejte rozmixované maliny, sirup, šťávu z jedné limety a 40 ml bílého rumu (můžete vynechat).
  6. Směs přesuňte do zmrzlinovače. Pokud ho nemáte, choďte zmrzlinu občas do mrazáku promíchat.

[adrotate banner=“61″]


Malinový sorbet můžete ozdobit lístkem máty a úspěch máte zaručený.

Dobrou chuť!

Zdroj